23.2.2012

Kaksi uutta vetonaulaa Tallinnassa vuonna 2012

Kevään aikana avautuu Tallinnaan kaksi uutta matkailuvetonaulaa; Tallinnan televisiotorni ja Lentosatama. 

Lentosatama avataan 11.5.2012
Nämä vuonna 1917 valmistuneet kaarihallit on nyt restauroitu perusteellisesti ja nykytekniikan avulla  on tiloista tehty vapaa-ajan keskus koko perheelle. Kaarihallit olivat aiemmin Tallinnan lahteen laskeutuneiden vesitasojen ja myös ilmavoimien käytössä. Uudessa monipuolisessa vapaa-ajan keskuksessa mahdollistaa lentää Tallinnan yläpuolella lentosimulaattoreilla tai laskeutua merten syvyyksiin sukellussimulaattoreilla. Siellä voi kummastella meren elämää ja laivojen pienoismallien uittaminenkin on mahdollista. Nimensä mukaan Lentosatama tarjoaa tekemistä meressä ja ilmassa.
Viron merimuseon osana toimiva Lentosatama (Lennusadam) avataan yleisölle 11.5.2012 . Sitä ennen on keskiviikosta sunnuntaihin mahdollista tutustua  alueella olevaan Suur Tõll -höyryjäänmurtajaan. Se tunnettiin ennen Wäinämöinen- nimisenä kun se aikoinaan purjehti suomenlipun alla.
Lentosatamaan pääsee Tallinnan satamasta länteen johtavaa kevyen liikenteen väylää. Tien alkupään voi löytää Linnahallin vieressä olevan Kulttuurikattilan savupiipun kohdalta.


Uusi Teletorn avataan 4.4.2012
Myös Tallinnan korkeimman maamerkin remontti valmistuu keväällä. Tallinnan televisiotornin turvallisuutta on parannettu ja se tulee kertomaan historiastaan uusituin palveluin. Jännitystä voi tuntea vaikka katselemalla 170 metrin korkeudessa olevan näköalatasanteen lasisen lattian läpi alapuolella olevaa maankamaraa. Oikein kirkkaalla säällä tornista voi nähdä jopa Helsinkiin saakka. Tarjolla on mielenkiintoisia asioita myös lapsille. Televisiotornista löytyy myös pienenpieni  televisiostudio ja tietenkin kahvila kuuluu varusteluun.
Tornin historiaan kuuluu myös yksi Laulavan vallankumouksen viimeisemmistä tapahtumista. Neljä miestä piti pintansa tornissa vuoden 1991 elokuussa eivätkä antaneet mahdollisuutta Puna-armeijan sotilaille katkaista yhteyksiä ulkomaailmaan. Paikan päälle tuli myös paljon kansalaisia. Kaikki sujui kuitenkin verettömästi ja Viro sai takaisin oman itsenäisyytensä.
Teletornin vieressä sijaitsee Tallinnan kasvitieteellinen puutarha,  samalla reissulla voit siis tutustua hienosti myös siihen.
Tällä hetkellä 314 metriä korkeassa tornissa käy kiireinen rakentaminen, torni avataan huhtikuussa mutta tarkempaa päivää ei vielä tiedetä. Perille pääsee esimerkiksi Hop-On Hop-Off Vihreällä linjalla tai busseilla numero 34A ja 38 Viru Keskuksen terminaalista. Bussipysäkki on Teletorn.

Lentosatama, Küti 17, Tallinna.

View Lennusadam in a larger map

Tallinna Teletorn, Kloostrimetsa tee 58, Tallinna.

View Teletorni in a larger map0 kommenttia:

Lähetä kommentti