12.3.2012

Tallinnan kaupunginosat - Mustamäki eli Mustamäe

Mustamäe linnaosa on Tallinnan kahdeksasta kaupunginosista toiseksi suurin. Se rakennettiin vuosina 1962-1973.

Mustamäen asukasluku on tipahtanut merkittävästi sen jälkeen kun Neuvostoliitto hajosi. Neuvostoaikana väkiluku oli lähes 100.000.

Tällä hetkellä asukkaita on hieman vajaa 65 000.

Mustamäellä sijaitsi muinoin kaikkien suomalaisten hyvin tuntema mustamäen tori, ja sieltä varsinkin suomalaiset kävivät ostamassa aikoinaan piraattitavaraa kuten musiikki- ja ohjelmisto cd-levyjä sekä vaatteita kuten vale adidaksia :) Kaupan oli toki kaikkea muutakin käsiaseista koiranpentuihin.

Virolaiset tunsivat torin Kadaka Turg nimellä. Tienvarret olivat täynnä mummoja jotka myivät villaisia käsinkudottuja tuotteitaan.

Toria ei ole enää olemassa ja sen tilalle onkin tullut Mustikan kauppakeskus, jonka tiloista löytyy mm. Mustamäen Prisma Peremarket.

Vajaa vuosi sitten eli tarkemmin 14.5.2011 avattiin uusi Mustamäe turg. 

Näytä Mustamäe turg suuremmalla kartalla

Mustamäe on myös aika betonista kerrostaloaluetta, mutta ei ehkä yhtä ankeaa sellaista kuin Lasnamäe. Mustamäellä sijaitsee Tallinnan teknillinen korkeakoulu ja sen takia sinne on kertynyt myös eri teknologia yrityksiä kuten esimerkiksi Skype, jonka voip tuotteet ovat varmaan koko maailmalle tuttuja.Näytä Tallinnan kaupunginosat suuremmalla kartalla


0 kommenttia:

Lähetä kommentti