30.7.2012

Suomalaiset matkustavat Viroon!

Suomen tilastokeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan kun suomalaiset matkustavat ulkomaille, matka suuntautuu yleensä Viroon. Ja se ei ole mikään ihme, sillä jos vaikka kesäisen lomamatkan tekisi vain kotimaassa, osoittautuu se varsin usein kalliimmaksi kuin esimerkiksi Viroon suuntautunut loma. Tässä tapauksessa siis kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan :)


Viro on ehdoton ykköskohde matkoilla joissa on mukana yöpyminen, tälläisiä matkoja tehdään yli miljoona vuodessa. Päivämatkojakin suomalaiset tekevät Viroon noin miljoonan reissun edestä.


Kokonaisuudessaan matkoja Viroon viime vuonna tehtiin 2,3 miljoonaa, joista 2,2 miljoonaa oli sellaisia joissa käytiin myös maissa.

Tuo erotus eli 100 000 matkaa oli sellaisia risteilymatkoja, joissa ei poiketa maissa ollenkaan.

Matkapuhelinten liikkumiseen perustuvan tilaston mukaan suomalaiset viettävät Virossa 5,5 miljoonaa päivää vuodessa.

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttivät Virossa viime vuonna seitsemän prosenttia enemmän rahaa palveluihin ja ostoksiin kuin edellisvuonna. Summa kasvoi 0,5 miljardiin euroon.

Virolaisten omien tutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät rahaa päivässä vielä enemmän eli n. 150-200€ per henkilö ja jos tuo summa kerrotaan tehtyjen matkojen määrällä niin summa kasvaa jo 1 miljardiin euroon. Eli jopa puolet enemmän kuin mitä tilastokeskuksen teettämän tutkimuksen mukaan. Ihan pikkurahoista ei siis ole kyse :)

Matkoja Viroon tehdään yhä erilaisimmista syistä eikä matkantarkoitus aina ole lomamatka, tähän osaltaan on vaikuttanut se että esimerkiksi Kelan korvaukset ovat laajentuneet koskemaan myös Virossa tehtyjä lääketieteellisiä tutkimuksia ja operaatioita. Monet myös teettävät edullisen autohuollon Virossa reissullaan. Suomalaisten omistavat myös yhä enemmän ja enemmän vapaa-ajan asuntoja Virossa ja se puolestaan on vaikuttanut myös siihen että n. 50% suomalaisten yöpymisistä Virossa tapahtuu jossakin muualla kuin majoitusyrityksissä.

Suomen Liikennevirastokin kunnostautuu tilastotalkoissa ja heittää kehiin oman tilastonsa, jonka mukaan matkoja on tehty noin miljoona molempiin suuntiin eli yhteensä 2 023 000 matkaa.

Ja mukavinta Viron matkoissa on se että sieltä tuntuu yhä aina vaan löytyvän uutta mielenkiintoista ihan joka kerta kun siellä käy.

Alla joitain Ikaalisten Matkatoimiston tarjoamia matkoja Viroon.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti