6.9.2012

Leipää ja sirkushuveja Tallinnassa 16.9.2012

Jo muinaiset roomalaiset sen tajusivat eli kansalle on tarjottava leipää ja sirkushuveja, jotta kansalaiset pysyisivät tyytyväisinä. Nyt tähän todella vanhaan tapaan voi tutustua myös Viron ulkoilmamuseossa 16.9.2012, jolloin siellä on ohjelmassa Virolaisen leivän päivä ja syysmarkkinat.

Ja vanha kansahan sen tietää, että leipä se on joka miehen, ja miksei myös naisen, tiellä pitää. Nyt tuota elämänohjeen mukaista tuotetta voi saada haltuunsa hieman erikoisemmasta paikasta. Luvassa on vanhanajan käsityönäytöksiä siitä kuinka leipä saatiin pelloilta pöytään. Lisänä mukavat markkinat joilta voi ostaa jos jonkinmoista suuhunpantavaa ja kätevää kapistusta.

Ruisleipä on aina ollut virossa hyvin keskeinen ruoka. Virolaisessa sananlaskussakin todetaan, että "Leib on talu peremees" eli leipä on talon isäntä. Leipä-sana onkin ruoan synonyymi kautta maailman.
Muistettava kuitenkin on myös se, että isäntä ei kuitenkaan tule toimeen ilman ahkeria renkejä. Tule tutustumaan minkälaisia ovat ne ruoat, jotka täyttivät virolaisten vatsat vaikeina aikoina tai joilla  hemmoteltiin itseä kun sattui olemaan "vana hea aeg" eli vanha hyvä aika.

Tätä ei kannata ohittaa jos Tallinnassa sattuu tuolloin majailemaan ja monet matkaavat myös paikan päälle vain osallistuakseen tähän tapahtumaan. Luvassa siis maanmainiot markkinat sekä kaikkea kivaa, uutta ja vanhaa!0 kommenttia:

Lähetä kommentti