8.3.2013

Rock Summer 25v. 15.-16.6.2013

Vuonna 1988, kun Viro vielä vapisi liitoksistaan hajoamassa olevan Neuvostoliiton otteessa, järjestettiin Laululavalla Rockfestivaali, joka ei koskaan päättynyt.

Festivaali oli nimeltään Rock Summer ja se tunnetaan myös nimellä Glasnost Summer.

Tapahtumassa oli tuolloin mukana iso joukko suomalaisia eturivin muusikoita, jotka omalta osaltaan olivat kohottamassa naapurimaan itsetuntoa.

Sakari Kuosmanen lauloi tilaisuudessa yllättäen Finlandia-hymnin, mikä oli silloisessa Neuvostoliitossa ennenkuulumatonta. Eesti vabaks! -huutojen raikuessa Laululavan miljöössä, Sakari Kuosmanen muistelee ajatuksissaan käväisseen, että kohta lähdetään ja kovaa - olihan konsertin järjestyksen pidossa miliisejä ja kenties muitakin poliittisia tahoja. Tilanne oli käsinkosketeltavan jännittynyt, mutta onneksi kaikki päättyi rauhanomaisesti.


D
okumentti siitä, miten suomirockin tähdet lähtivät kesällä 1988 keikalle Neuvostoliittoon ja ajautuivat puolivahingossa taistelemaan sähkökitara kädessä vapaan Viron puolesta, on katsottavissa Youtubessa:

 
 


Edellisen kerran vuonna 1997 järjestetty Rock Summer saa nyt kaivattua jatkoa ja mukana kuvioissa on jälleen ainakin Sakari Kuosmanen. Saammekohan jälleen kuulla kuinka Laululavalla kajahtaa isänmaallisesti? Lisäksi kinkereihin on lupautunut ainakin Bryan Adams, Zucchero ja liuta muitakin  artisteja.

Liput tilaisuuteen saa Piletilevistä, eikä lippujen ostossa kannata aikailla, sillä niiden hinnat nousevat sitä mukaan kun tilaisuus lähestyy!

Muttamutta, kesästä 2013 on tulossa todella hengästyttävä :) Jos aikaa on niin kannattaa harkita pidempää majoittumista rakkaaseen naapurimaahan, sillä siten kesästä saa enemmän irti. Ei kun teltta mukaan tai sitten vaikka asuntoa vuokraamaan, sekään mahdollisuus ei ole ihan älyttömän hintaista.
Kurkkaa ja tutki hintoja vaikka täältä.


Matkat Rock Summeriin vaikka jostain näistä:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti