27.1.2012

Tallinnan historiaa - Suurkillan talo

Suurkillan talo

Hiljattain eli vuoden 2011 lopulla upeasti restauroitu Suurkillan talo on yksi Tallinnan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tämä 600 vuotta vanha ja näyttävä rakennus kuuluu Viron historialliselle museolle.

Suurkillan talo on ollut jo satoja vuosia Tallinnan kaupungin sosiaali- ja kulttuurielämän keskus ja nyt rakennukseen voi tutustua tavalliset matkailijat ja muut Viron historiasta kiinnostuneet.


Selviytymisen henki – 11.000 vuotta Viron historiaa on Suukillan talon pysyvä näyttely, jossa voi tehdä aikamatkoja Viron historiaan interaktiivisesti.

Rakennuksesta löytyy myös aarrekammio, jonka näyttelyssä voi perehtyä eri aikoina Virossa käytettyihin valuuttoihin.

Suurkillan talon historiaan voi tutustua talon kellarikerroksessa. Historialliset tapahtumat saavat aivan erilaisen tuntuman kun niitä käy läpi interaktiivisen aikakapselin avulla.  Börsin käytävän Historian polku -ulkoilmanäyttelyssä voi osallistua Viron historian pikakurssille. Käytävän viereisessä sisäpihassa on jos minkälaista tekemistä lapsille.

Jo keskiajalla Suurkillan talon juhlasalissa esiintyi sen ajan kuuluisia muusikoita ja konsertteja järjestetään siellä yhä koska salissa erittäin hyvä akustiikka.

Suurkillan talon löydät Tallinnan vanhasta kaupungista osoitteesta Pikk 17 ja se on avoinna ma-ti ja to-su klo 10-18.0 kommenttia:

Lähetä kommentti