18.1.2012

Tallinnan vanhin kahvila - Maiasmokk - Herkkusuu

Tallinnan vanhin ja koko euroopankin vanhimpia kahviloita on Maiasmokk eli herkkusuu. Kahvila onkin tarjonnut herkkujaan herkkusuille jo reilut 140 vuotta. Kahvilan ovessa on  kullanvärisin numeroin merkattuna vuosiluku 1864, mutta kahvilan historiaa on seurattu vasta vuodesta 1869. Alun perin paikalla toimi sokerikonditoria jonka perusti Sveitsiläinen Lorenz Cavietzel, tällöin 1800 luku oli vasta aluillaan. Vuonna 1869 narvalainen Georg Stude osti konditorian, rakensi paikalle nykyisen kivitalon ja aloitti suositun kahvila-konditorian liiketoiminnan.

Kahvilan tuotteet olivat niin kuuluisia, että niitä vietiin mm. Eurooppaan ja Moskovaan, myös tsaari oli tuolloin tuotteiden vannoutunut ystävä.
Ylhäisön suosio onkin nähtävästi vaikuttanut siihen että Maiasmokk on yhä paikallaan ja tuottaa vieläkin herkkujaan kaikkien naposteltavaksi. Vielä 1980-luvulla kahvilan valmistamaa marsipaania lähetettiin neuvostoliiton silloiselle johtajalle, Leonid Brezhneville Moskovaan.

 


Georg Studen kahvilassa myytiin sen kukoistaessa jopa 70 erilaista lajia kakkuja. Valikoima ei enää ole niin monipuolinen, mutta Tallinnan vanhin kahvila on hieman yllättäen myös kaupungin edullisimpia kahviloita. Vanhassakaupungissa se on kiistaton ykkönen hinnoiltaan ja laadultaan.
 
Maiasmokk -kavilan herkkuihin voit tutustua osoitteessa Pikk 16.


Näytä suurempi kartta
0 kommenttia:

Lähetä kommentti