30.5.2012

Passi tai uudenmallinen henkilökortti mukaan Viroon matkustaessaPoliisi, Tulli ja Rajavartiolaitos tiedottavat, että Helsingin ja Tallinnan satamissa on tavattu poikkeuksellisen paljon matkustajia ilman tarvittavia matkustusasiakirjoja eli passia tai uuden mallista henkilötodistusta.

Laki edellyttää, että jokaisen matkustajan on pidettävä kyseisessä maassa oleskeluun vaadittava matkustusasiakirja mukanaan. Passi tai uudenmallinen henkilökortti ovat virallisia matkustusasiakirjoja.

Viranomaiset korostavat, että ajokortti ei ole virallinen matkustusasiakirja, eikä se oikeuta matkustamiseen Virossa.

Viranomaiset muistuttavat, että matkustamalla Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä ilman virallista matkustusasiakirjaa syyllistyy rikokseen ja koko matkanteko saattaa keskeytyä.

Valtiorajarikkomuksesta henkilö voidaan tuomita sakkoon tai korkeintaan yhdeksi vuodeksi vankilaan.
Baltian maiden Schengenin jäsenyyden myötä rajatarkastukset maa- ja merirajoilla päättyivät vuonna 2008. 

Pelkkä ajokortti ei siis kelpaa matkustusasiakirjaksi Viroon. Maiden rajoilla suoritetaan edelleenkin valvontaa, jossa tarkastetaan, että matkustusasiakirjat ovat lainmukaiset. 

Eli muistakaa ottaa passi tai uudenmallinen henkilökortti mukaan Viroon ja Tallinnaan matkustettaessa, muuten voi mukava lomareissu kääntyä painajaiseksi! 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti