29.7.2013

Suomalaiset asuntokaupoilla Tallinnassa


Suomalaiset tekevät yhä enemmän ja enemmän asuntokauppoja Tallinnassa.
Ja mikäs on tehdessä sillä Tallinnassa asuntojen hinnat ovat vain kolmanneksen Helsingin hinnoista. 


Tallinnassa myytävänä olevista asunnoista tällä hetkellä n. 6-7 prosenttia päätyy suomalaisomistukseen.

Asuntojen arvokin kasvaa Tallinnassa 4% vuosivauhtia, joten edulliselle sijoitukselle saa myös mukavan tuoton. Uusien asuntojen hinnat nousevat vielä kovempaa tahtia.


Asuntokaupat Tallinnassa solmitaan suhteellisen nopeasti, sillä uusien asuntojen myyntiajat ovat n. 1-2 kk ja vanhempia kaupitellaan keskimäärin 3kk. Tallinnassa myytäviä asuntoja ja niiden hintoja voit tutkiskella http://www.city24.ee/ -osoitteessa.

Innostusta asuntokauppoihin lisännee myös verotuksen kotitalousvähennys jonka saa myös Virossa sijaitsevan asunnon remontoinnista, siivoamisesta ja muistakin töistä jotka kuuluvat vähennyksen piiriin.

Tämän vuoden alusta on tullut voimaan asetus jolla kotitalousvähennyksen saa myös silloin kun työ on tehty toisessa ETA-valtiossa. Suomalaisen veronmaksajan Virossa oleva vapaa-ajan asunnon maksetut työt ja palvelut voidaan siis vähentää nyt verotuksessa samalla tavalla kuin ne olisi tehty Suomessa. Vuoden 2013 alusta voimaan tullutta muutosta sovelletaan taannehtivasti siten, että verovelvollinen voi saada toisessa ETA-alueen valtiossa suoritetusta työstä vähennyksen jo 1.1.2007 lukien vähennyksen muiden edellytysten täyttyessä, kerrotaan Verohallinnon sivuilla. Vähennyksen voi tehdä esimerkiksi asunnon remontoinnin, hoivatyön ja siivouksen kuluista. Vuonna 2013 voi vähentää 15 prosenttia maksetuista palkoista sekä palkan sivukulut tai 45 prosenttia yritykselle maksetusta työkorvauksesta. Verovelvollisen maksimivähennys on 2 000 euroa eli pariskunnalla yhteensä 4 000 euroa. Omavastuu on 100 euroa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti