16.1.2012

Liikkuminen Tallinnassa - Taksi

Tallinnan taksit

Tallinnan taksit ovat kuuluisia siitä että ne liian usein perivät matkustajilta ylimääräistä ja lyhyeltäkin tuntuva lyhyt matka voi tulla maksamaan turistille liikaa, jollei asiasta tiedä ja ole sen suhteen valveutunut. Tallinna ei tunnetusti ole ainoa kaupunki maailmassa jossa tätä tapahtuu, joten varuillaan pitää olla myös kaikkialla muualla.

Tallinnan pormestarikin on joutunut taksien epärehellisen toiminnan uhriksi omassa kaupungissaan. Hän kuitenkin myönsi esittäneensä Italialaista turistia silloin kun tämä tapahtui, liekö ollut tekemässä omaa tutkimustaan siitä kuinka turisteja kaupungissa kohdellaan?

Epärehelliset kuljettajat joko asettavat liian kovat kilometritaksat mittareihinsa tai säätävät niiden nopeuden raksuttamaan huimaa vauhtia.

Mitään varmaa konstia ei ole kuinka tällaisen voisi kokonaan välttää mutta on olemassa käytäntöjä joilla näitä riskejä voi vähentää etukäteen. Selvitä itsellesi keskimääräiset kilometritaksat. Tilaa taksi puhelimella sen sijaan että nappaat sen kadulta lennosta.

Muista että voit aina ennen autoon astumista yrittää kuljettajalta tiedustella mitä matka suunnilleen tulisi maksamaan kertomaasi kohteeseen. Etsi esimerkiksi netistä tai matkaoppaista mitä matkan pitäisi suunnilleen maksaa esimerkiksi satamasta Viru hotellille, lentokentälle jne.

Pyydä aina kuitti matkasta, jos et saa kuittia ei matkaa tarvitse maksaa!

Taksien oikeassa takaikkunassa on oltava taksin hinnasto, jos sellaista ei ole ei sellaisen taksin kyytiin kannata mennä ollenkaan.

Jos haluat raportoida taksin epärehellisyydestä soita numeroon 1345, numero päivystää 24/7.

Kattava lista taksifirmoista ja tariffeista löytyy täältä ja suomenkielistä tietoa löytyy täältä

Tallinnassa on helppo liikkua, lue lisää täältä
0 kommenttia:

Lähetä kommentti