28.4.2014

Viroon halvempien hintojen perässä.

Kaupan liitto teetti selvityksen suomalaisten matkustamisesta Viroon ja sen mukaan pääsyy matkailuun on Viron edullisempi hintataso.
Virossa viivytään yhä lyhyemmän aikaa, mutta sekään ei auta suomalaista kaupanalaa, sillä suuri osa matkoista on jo pelkästään ostosmatkoja.

Selvityksen mukaan Virosta tuodaan kotiin eniten alkoholia ja sitä tuokin jopa 81% kävijöistä. Tuliaisissa kakkossijaa pitää makeiset 58 % ja kolmanneksi tulevat aikuisten vaatteet 37%. Keskimäärin rahaa palaa ostoksiin 137€. Autoilevat matkustajat sijoittavat alkoholiin keskimäärin 249€.
Mielenkiintoinen raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

Viron tuliaiset TOP 10:

1. Alkoholi
2. Makeiset
3. Aikuisten vaatteet
4. Kosmetiikka
5. Elintarvikkeet
6. Tupakka
7. Lääkkeet
8. Laukut ja asusteet
9. Jalkineet
10. Lasten vaatteet

Kaupan liiton selvitys perustuu TNS Gallupin tekemään verkkopaneeliin, Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu 2013 -tilastoon, jossa Viron matkoja oli 840, sekä TAK Oy:n rajahaastatteluihin. Rajahaastattelut tehtiin vuoden 2014 helmi-maaliskuussa 1101 laivamatkustajalle Tallinnan ja Helsingin välisellä reitillä.1 kommenttia:

Todella ikävää. Mutta on niitäkin, jotka tulevat nauttimaan sisarkansan pääkaupungin korkealaatuisesta taidetarjonnasta, museoista, oopperasta, konserteista, taidenäyttelyistä... Tai ihaillakseen keskiajan Tallinnan kaupunkikuvaa, sellaista ei meillä Suomessa ole. Kun tulee Tallinnaan, on aina ulkomailla! Kiitoksia!

Lähetä kommentti