4.1.2012

Tallinnan parhaat ravintolat!

OLDE HANSA, Vana turg 1, www.oldehansa.com
Keskiaikainen ruokaravintola. Kuuluisat keskiaikaiset syömingit, hintaa vain himpun verran 20 euron päälle per henkilö. Tällä summalla saat monenlaista lihaa ja muuta särvintä nälän lannistamiseksi. Teethän pöytävarauksen koska ravintola on todella suosittu.


BOCCA, Olevimägi 9, www.bocca.ee
Hyvää ruokaa ja keskitasoiset hinnat. Kevyttä ja maukasta ruokaa välimereltä.

CONTROVENTO, Vene 12, www.controvento.ee
Pizzoistaan tunnettu, italialainen ilmapiiri. Pizzaa ja pastaa hinnoiltaan 5-10 euroa per annos. Hieman enemmän joutuu maksamaan liha- ja kalaruuista. Viinipullon saa palanpainikkeeksi noin 20 eurolla.


EGOIST, Vene 33, www.egoist.ee
Kulinaristeille ja herkkusuille. Täällä voit varata ruokailuun aikaa ainakin pari tuntia! Tyypillisesti kahden hengen ruokailuun saa kulumaan rahaa n. 100 euroa. Mutta ruoka on todella herkullista.

MUSTLAMMAS, Sauna 2, www.mustlammas.ee
Ruokaa ja viiniä Kaukasialaisittain. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka!
PEGASUS, Harju 1, www.restoranpegasus.ee
Ravintola, jossa ruoka on todella kohtuuhintaista, 2-3 ruokalajin lounas maksaa vain noin 15 euroa. Keittiömestari Michael Bhoolan on maan parhaimistoa.

TROIKA, Raekoja plats 15, www.troika.ee
Raatihuoneentorin kuuluisa Venäläinen ravintola. Venäläisiä herkkuja ja todella hyvää palvelua.

Ruokia mm. pelmenejä, blinejä ja erittäin herkullista stroganoffia, joka vie kielen mennessään.
 Monipuolisin vodkavalikoima mitä Tallinnasta löytyy. Saavu paikalle illalla puoli seitsemän, jolloin pääset nauttimaan slaavilaismusiikista livenä!

BABY BACK RIBS & BBQ, Kallaste Keskus 12, www.babyback.ee
Sijainti 10 kilometriä keskustasta. Tutustu New Orleansin cajun-tunnelmaan, tämä ravintola on erittäin suosittu. Mahtavan kokoiset annokset ja hinnat ovat silti kohtuullisia.
Esimerkiksi XXXL De Luxe Burger maksaa n.11 euroa. Runsaita liharuokia jokaiseen makuun ja silti todella kohtuuhintaisia. Tänne kannattaa tulla myös lasten kanssa.

KULDSE NOTSU KÖRTS, Dunkri 8, www.notsu.ee
Ruokaa virolaisia perinteitä kunnioittaen. Isot tuhdit annokset joissa ei rasvaa eikä suolaa säästellä! Karppaajan unelmapaikka. Virolainen perinteikäs olut maistuu näiden ruokien kanssa. Makkarapeijaiset kahdelle hengelle 19 ja lihapeijaset kahdelle hengelle 25 eurolla.


LEIB, Uus 31, www.leibresto.ee
Uus-kadulla vanhassakaupungissa sijaitseva uusi ravintola. Ravintolaa pitää alan nuoret konkarit, ja se tarjoaa tuoretta ja paikallista ruokaa. Pääruoat hinnoiltaan 8–16 €. Ravintolalla on oma puisto josta voi kesäisin löytää erittäin viehättävän terassin.


SFÄÄR, Mere pst 6 E, www.sfaar.ee
Trendikäs ravintola Rotermanni-korttelissa tarjoaa italialaistyyppistä ruokaa. Hyvä viinilista. Ravintolan yhteydessä toimii lisäksi vaatekauppa, jossa myydään mm. Acnen, Whyredin ja Nuden vaatteita. Pääruoat hinnoiltaan 10–18 €.


RIBE ,Vene 7,www.ribe.ee
Ribe on jo monena vuonna valittu Tallinnan parhaimpien ravintoloiden joukkoon. Sen Menyy koostuu parhaista virolaisista raaka-aineista. Hyvä viinilista jolta löytyy jopa 120 erilaista vanhan maailman viiniä. Pääruoat hinnoiltaan 15–20 €.

Laadukkaimmissa ravintoloissa ruoka ja palvelu ovat ainakin Helsingin tasoa. Monesti korkea hinta takaa laadun, muttei aina. Raatihuoneen torin terassiravintolat rahastavat kesäaikaan ainakin oluesta ylihintaa, ehkä myös muistakin tuotteista. Hinnasto kannattaa tarkastaa ennen kuin tilaat mitään. Muista, että viiden euron hinta tuopista on Virossa liikaa.
Suomalaisia pidetään Tallinnassa saitureina. Henkilökunta ravintolassa odottaa ja ehkä jopa vaatii juomarahaa kehnostakin palvelusta. Tippiä voi jättää, jos sen katsot olevan saamasi palvelun arvoista. Normaalisti tipin määrä on 10-15 prosenttia laskun loppusummasta.

Huonosta palvelusta ei pidä antaa tippiä ollenkaan!

Virolaisissa ravintoloissa voi havaita epärehellisyyttä ja huolimattomuutta kuten kaikissa  muissakin maissa, eli ole tarkkana. Luotettavia ravintoloita ovat mm. Olde Hansa, Bocca ja Egoist.

Taksikuskit on yleensä ”palkattu” tuomaan asiakkaita ravintoloihin ja he ansaitsevat rahaa tuomiensa asiakkaiden lukumäärän mukaan. Jos pyydät taksia viemään sinut ”johonkin hyvään ravintolaan”, taksi todennäköisesti vie sinut ravintolaan, josta hän saa sinusta palkkion – sen sijaan että lähistöltä löytyisi paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Taksikuskit myös liian usein veloittavat turisteilta ylimääräistä - ja paljon - joten kannattaa olla tarkkana ja sopia hinta kohteeseen etukäteen.
1 kommenttia:

Sivustanne on hieno ja valaiseva! Voi verrata Berliiniin. Esittelyn ohessa annetut osviitat turisteille ovat huomaavaisesti ajateltuja.

Lähetä kommentti