9.1.2012

Laivalla Tallinnaan

Normaalihintaiset risteilyt ja reittimatkat ovat yleensä edullisimmillaan talvisin (loka-huhtikuu) viikonpäivinä, kalleinta matkustaminen on viikonloppuisin ja kesäisin, korkeimmillaan hinnat ovat etenkin heinä- ja elokuussa.
Tarjouksia matkoista kuitenkin voi löytää ympäri vuoden, niitä voi helposti selvittää internetistä. Reittimatka on usein kalliimpi kuin vuorokauden kestävä risteily hytillä.
Jos matkan tilaa ja maksaa ajoissa, sen saa yleensä halvemmalla mutta, päivittäin internetistä
voi löytää myös todella halpoja ”viime hetken” matkoja.

Linda Line
Katamaraanit merilin ja karolin
Lautat ja katamaraaneilla matkat kaupunkien välillä kestävät 1,5 tunnista 3,5 tuntiin.

Nopeimpia ovat katamaraanialukset joita kulkee lähinnä vain kesäisin tai niin kauan kunnes jäätilanne estää niiden liikenteen kokonaan.

Linda Line on tunnetuin katamaraani aluksistaan.
Ne lähtevät Eteläsataman Makasiiniterminaalista
ja saapuvat Tallinnan Linnahallin terminaaliin.

Katamaraanit tekevät kaikentyyppisiä matkoja kuten reitti-, risteily- ja erikoispakettimatkoja joihin kuuluu myös hotelli, katamaraaneissa on kolme matkustajaluokkaa, halvin eli turistiluokka riittää varmasti useimmille.

Matkoja voi varata etukäteen internetistä. Erilaisia tarjouksia löytyy jatkuvasti ja niistä saa
lisätietoa Linda Linen -verkkosivuilta ja -lippukassoilta.
Katamaraanien lähdöissä on aina säävaraus, ne eivät liiku kovalla tuulella tai muuten huonoissa sääolosuhteissa.
Katamaraanialuksella matkustaminen on nopeaa mutta matkan aikana palvelut aluksissa ovat melko minimaalisia ja alusten tarkoitus onkin viedä matkustaja perille mahdollisimman nopeasti.

Shoppailu- ja toimintamahdollisuudet ovat varsinaisiin laivoihin ja autolauttoihin verrattuna surkeita.

Linda Linen katamaraaneihin ei voi ottaa omaa autoa mukaan.

Linda Linen katamaraanit aloittavat toimintansa yleensä aikaisintaan maaliskuussa, eli heti kun itämeren jäätilanne sen sallii.

Lähtöjä voi olla jopa 7 päivässä sekä Tallinnasta että Helsingistä.
Päiväristeilyyn katamaraanit ovat kuin omiaan, minimaalinen aika vietettynä merellä ja mahdollisimman paljon aikaa maissa oleskeluun.

Tallink-Silja
Tallink-Siljan laivat lähtevät Länsisatamasta ja Tallinnassa ne saapuvat D-terminaaliin. Tallink-Siljan laivat ovat suosittuja ja niihin voi luottaa.
Laivoja lähtee vuorokaudessa maksimissaan 7 kummankin kaupungin satamasta.


Star ja Superstar
Tallinnaan pikaisesti haluavat käyttävät nimenomaan Tallink-Siljan laivoja, sillä Superstar ja Star-laivojen matka kaupunkien välillä kestää vain kaksi tuntia. Laivoissa on hyvät ravintolat ja shoppailutilat niissä ovat jopa 1500 neliön kokoisia. Kumpaankin mahtuu 1900 ihmistä ja 450 autoa, joten ne ovat varsin suuria aluksia.
Baltic Queen
Silja Europan lähtiessä Australiaan sen tilalle Helsinki - Tallinna reitille tulee 7.8.2014 Baltic Queen, joka on Tallink varustamon uusin vuonna 2009 rakennettu risteilyalus. Baltic Queen sopii hyvin kiireettömille ja kenties myös juhlimisesta kiinnostuneille lomailijoille.

Laiva lähtee illalla ja yö vietetään laivassa. Aamulla on mahdollisuus päästä Tallinnaan muutamaksi tunniksi ja siinä ajassa ehtii myös parannella oloaan, joka yön juhlimisesta johtuen voi olla varsin hutera :).


Laivalla on kokoajan jos jonkinmoista ohjelmaa, aikaa voi tappaa baareissa joita on useita, laivalla voi syödä ja juoda itsensä kylläiseksi vaikka sen herkkuja notkuvissa buffet -pöydissä.
Ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset ja hinnatkin aika kilpailukykyisiä.
Tilanpuutteesta laivalla ei tarvitse kärsiä, Baltic Queeniin mahtuu 2800 matkustajaa. Viime hetken lähdöt voivat Baltic Queenillä olla erittäin halpoja, koko risteilyn voi hyvällä onnella löytää jopa alle kymmenellä eurolla. Katso lisää Matkapoikien tarjoussivuilta.

Tallink-Siljan kaikki laivat ovat tilavia. Niissä on hyvät ravintoja- ja kahvilapalvelut.
Myös hotellipaketit sisältyvät Tallink-Siljan matkustusvaihtoehtoihin, 22 tunnin Baltic Queen risteilyt, pelkät päiväristeilyt ja useat muut vaihtoehdot, jokaiselle siis jotakin.

Baltic Queenilla on runsaasti erilaisia risteilyvaihtoehtoja ja laivaan on mahdollista ottaa auto mukaan jos tuliaisia aikoo tuoda Tallinnasta enemmän.


Viking Line
Viking Linen suuri XPRS-laiva kulkee Helsingin ja Tallinnan välillä kahdesti vuorokaudessa, se lähtee Katajannnokan terminaalista. Laiva matka-aika kaupunkien välillä kestää 2,5 tuntia. Laivaan mahtuu 2500 ihmistä ja hyttejäkin on 238. Laivalla on paljon kauppoja ja ravintoloita sekä kesällä laivan useilla aurinkokansilla voi nauttia merituulen lempeästä syleilystä.
 
Laivalla voi tehdä mitä erilaisimpia matkoja, kuten reittimatkoja, päiväristeilyjä joilloin maissa oloaika on Tallinnassa 3,5 tuntia, illasta aamuun kestäviä mini risteilyjä,
Päivä Tallinnassa -matkoja, jotka lähtevät illalla, yö vietetään laivassa, aamupäivällä voi poiketa maissa Tallinnassa ja laiva lähtee takaisin iltapäivällä: Voit yhdistää risteilyysi helposti myös hotellipaketin. Hinnat ja aikataulut selvität helposti Viking Linen verkkosivuilta.


Eckerö Line on ainoa suomalainen yhtiö joka liikennöi Helsingin ja Tallinnan väliä,
se on myös ainoa yhtiö jonka laivoilla voit käyttää hyväksesi S-etukorttia.
Eckerö Line otti vuoden 2013 alusta uuden M/S Finlandia nimisen laivan käyttöön. Laiva lähtee Länsiterminaalista ja saapuu Tallinnassa Reisisadaman B-terminaaliin. Matka kestää kaksi ja puolituntia ja se menee kuin itsestään koska laivalla on mahtavan hyvät palvelut.


Finlandian buffet-pöytä on varmasti tutustumisen arvoinen kokemus.
EckeröMarket -kauppa tarjoaa hulppeat ostosmahdollisuudet ja niistä voi kerryttää S-bonusta S-etukortillaan.

S-etukorttia voi käyttää myös kaikissa laivan ravintoloissa kuten myös sen kaupoissa.
Eckerö Linen matkat sopivat hyvin kaikille. S-etukortin omistavat voivat saada matkoja normaaleja hintoja edullisemmin. Hotellipaketteja voi Eckerö Linen matkoihin yhdistää myös helposti, löytyy mm. oopperamatkoja, päiväristeilyjä, luksusmatkoja sekä erilaisia perheille tarkoitettuja matkoja. Kaikki vaihtoehdot selviävät helposti Eckerö Linen verkkosivuilta.Saapuminen Tallinnaan
Tallinnassa laivat tulevat Reisisadam-satamaan joka sijaitsee lähellä ydinkeskustaa, satamassa on kolme terminaalia.

Linda Linen katamaraanialukset tulevat Linnahall-satamaan, joka sijaitsee aivan Reisisadam-sataman vieressä.

Molemmista satamista pääsee helposti vanhaan kaupunkiin tai muualle ydinkeskustaan kävelemällä noin vartissa.

Myös linja-autolla tai taksilla onnistuu matkan taittaminen, mutta niiden kanssa kannattaa varsinkin satamassa olla tarkkana, kyytejään kun tarjoavat ja tyrkyttävät varsin usein myös erilaiset hämärämiehet yms.!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti