13.1.2012

Tallinnan risteilylle

Tallinnan risteily on monelle se hetki jolloin todella pääsee irti arjen askareista ja nauttimaan elämästä.

Monelle suomalaiselle Tallinnan risteilyt ovat muodostuneet joka vuotisiksi "irti arjesta" matkoiksi. Joka vuosi tuhannet suomalaiset matkaavat Tallinnaan tekemään edullisia ostoksia, huvittelemaan ja rentoutumaan sekä tutustumaan tuohon upeaan historiaa huokuvaan kaupunkiin.
Suuressa suosiossa Tallinnan risteilyt ovat myös risteilyalusten hyvällä ohjelmatarjonnan ansiosta, esiintyyhän laivoilla usein suomen eturivin artisteja, ja mikä mukavampaa kuin nähdä idolinsa samalla kun kerran reissuun lähtee. Monesti artistin esitys kun kuuluu laivalipun hintaan automaattisesti ja niin se ei rokota kukkaroakaan sen enempää kuin jos olisi tavallisella risteilyllä.
Tallinnan-risteilyjä on useita erilaisia. Nopeaan ostosreissuun riittää usein lyhyt päiväristeily, mutta perusteellisempi tutustuminen Tallinnaan vaatii kyllä enemmän aikaa. Ja valinnan varaahan löytyy, Helsingin ja Tallinnan välillä risteilee joka päivä kymmeniä laivavuoroja ja erilaisia mitä erilaisimpia alustyyppejä. Helikopterista puhumattakaan.

Laivayhtiöissä on valinnanvaraa.

Päivä kestäviin ostomatkoihin, pienet ja nopeat alukset ovat kätevä vaihtoehto. Tallinnan matka taittuu helposti ja mukavasti parissa tunnissa Tallink Siljan Star ja Superstar aluksilla. Tallink Siljan Baltic Princess tekee Tallinnaan 22 tunnin viihderisteilyjä, jotka ovat edullisia ja joilla ehtii aamupäivän aikana tehdä ostoksia Tallinnassa.
Päivä vaan ei tahdo riittää, jos aikoo tutustua kaupunkiin hieman pintaa syvemmältä. Baltic Princessis risteilyihin Tallinnaan saat yhdistettyä myös hotellimatkoja, tällöin majoitutaan Tallinkin omiin  hotelleihin, kuten Tallink City Hotelli, Tallink Spa Hotelli, Pirita TOP Spa Hotelli tai Tallink Express Hotelli. Myös oman auton saat Tallinnaan voi ottaa myös oman auton mukaan joko päivän kestävälle ostosreissuille kuin pidemmille hotellimatkoille, tällöin pääsee helpommalla kauppakassien kanniskelun suhteen.

Viking Line vie Tallinnaan ja takaisin Viking XPRS-aluksella. XPRS-aluksen päiväristeilyllä ehtii Tallinnassa viettää iltapäivällä 3,5 tuntia, ja Päivä Tallinnassa -risteilyllä Tallinnaan voi tutustua koko päivän. Myös Viking Line tarjoaa hyvän ja monipuolisen valikoiman erilaisia hotellipaketteja Tallinnassa. Vikingin autopaketilla mukaan mahtuu myös bussit, joten isommatkin risteilyryhmät mahtuvat helposti mukaan.

Eckerö Linen risteily valikoimaan kuuluu myös  päiväristeilyt, hotellipaketit sekä auton kanssa reissaaville autopaketit. Risteilyt lähtevät Helsingistä aamuisin kello 8.00 jolloin Tallinnassa ollaan  klo 11. Takaisin lähdetään kello 17.00. Lauantaisin laiva lähtee Helsingistä kello 9.00 ja takaisin Tallinnasta kello 17.30. Sunnuntaisin laiva lähtee Helsingistä kello 10.30 ja Tallinnasta kello 16.00.
Laiva kuljettaa matkalaisia myös öisin yhdellä edestakaisella vuorolla mutta tällöin mukana pitää olla auto tai sitten risteilyn on oltava reittimatka.

Eckerö Line on ainoa Helsingin ja Tallinnan väliä kulkeva suomalainen laivayhtiö ja sen risteilyalus on nimeltään m/s Nordlandia. (Täällä voit seurata joidenkin laivojen sen tämän hetkistä sijaintia, täällä taas hieman laajemmalti :))

Monesti itse laivamatkakin on elämys eikä vähiten syynä ole se, että Tallinnaan risteilevillä aluksilla on usein tarjolla hyvää viihdettä, tähtiartisteja ja tanssiorkestereita löytyy melkein aina joltain isommalta laivalta, unohtamatta mahtavaa buffet-ruokailua ja edullisia ostoksia laivan myymälöissä.

Päivän ostosmatka Tallinnassa on nopea ja helposti toteutettavissa, sen ehtii tehdä vaikka vain yhden vapaapäivän aikana. Hinnat ovat Tallinnassa hieman kotimaista alempia, ja lyhyelläkin kaupunkikierroksella voi ostoskasseja täyttää hyvillä löydöillä.

Vanhassa kaupungissa kannattaa poiketa tutustumassa pikkuliikeiden tarjontaan ja suurissa kauppakeskuksissa tekee myös edullisia ostoksia, ostat sitten designtuotteita tai ihan arkipäivän tarviketta.

Perinteisten käsitöiden myyjät löydät Vanhankaupungin muurin läheltä.

Tallinnaan syvemmin tutustuminen vaatii sen että kaupungissa viettää yö tai kaksi. Kätevin tapa tähän on kenties laivayhtiön valmiin hotellipaketin varaus. Tallinnasta löytyy paljon muutakin tekemistä kuin vain ostoksilla käyminen, parissa päivässä ehtii käydä tutustumassa niiden lisäksi myös paikallisiin nähtävyyksiin. Tekemistä löytää esim. teatterin, musiikin, historian, kylpyläpäivän tai yökerhokierroksen puitteissa.
Viron Kansallisooppera Estonia ja Viron Draamateatteri ovat Tallinnan teattereista suosituimpia ja ne löytää kaupungin keskustasta helposti.

Klassisen musiikin esityksiä ja konsertteja järjestetään useissa eri paikoissa Tallinnassa.

Historian havinaan tutustumista janoavat taasen suuntaavat Tallinnan Vanhaankaupunkiin, joka onkin yksi Pohjois-Euroopan parhaiten säilynyt vanha kaupunki.

Tallinnasta löytää myös useita tasokkaita kylpylähotelleja, joihin voi hemmottelulomallaan suunnata. Kylpylään ei tarvitse jumittua päiväkausiksi vaan niihin voi myös pistäytyä muuten vaan pikaisestikin hoidattamaan itseään yrttikylvyillä, hieronnalla tms.
Tallinnan diskoissa, yökerhoissa ja klubeissa on valinnanvaraa ja juhlimista voi jatkaa vaikka aamuun asti.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti