31.1.2012

Tarvitaanko Tallinnaan passia? Mitä sanoo Suomen laki asiasta?

Koska asia tuntuu kovasti kiinnostavan ihmisiä ja koska asiasta on jatkuvasti kirjoittelua foorumeissa ja keskustelupalstoilla on hyvä kerrata tätä asiaa vielä vähän.


Jos siis suunnittelet matkaa Tallinnaan tai Viroon niin älä luota keskustelupalstojen neuvoihin vaan katso miten asiasta mainitaan esimerkiksi Viron suurlähetystön sivuilla.

Asiasta mainitaan myös Suomen suurlähetystön sivuilla

Suomen kansalaisilla pitää Viroon matkustettaessa kaikilla olla oma passi tai uuden mallinen henkilökortti. Jos matkustat ilman henkilöllisyyden todistamiseen tarvittavaa matkustusasiakirjaa
voit saada sakot!


Mutta uskoisin että kaikista lähteistä vain viranomaislähde on se mikä tarkalleen pitää paikkansa ja mihin voi luottaa. 

Suomen Laki, tarkemmin Passi laki ja sen toinen pykälä (2§) kertoo miten asia oikeasti on:

2 §

Matkustamisoikeuden osoittaminen

Suomen kansalainen osoittaa oikeutensa matkustaa maasta ja saapua maahan passilla, jollei tästä laista, Euroopan yhteisön lainsäädännöstä taikka Suomea sitovasta kansainvälisestä sopimuksesta muuta johdu. Ilman passia Suomen kansalainen saa matkustaa Islantiin, Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Valtioneuvoston asetuksella säädetään ne muut maat, joihin Suomen kansalainen saa matkustaa käyttäen matkustusasiakirjana passin sijasta henkilökorttilain (829/1999) 1 §:n 1 momentissa tarkoitettua henkilökorttia.

- Viroon matkustettaessa on passi tai uudenmallinen poliisilta saatu henkilökortti siis oltava mukana.
Ajokortti ei kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen,1 kommenttia:

Tää blogaus on asiaa. Keskustelupalstat ovat täynnä kaikenlaista houretta, jonka mukaan Viroon pääsisi kirjastokortilla tai saakeli jollain ihan millä tahansa postikortilla. Totuus on, että sadoille suomalaisille rapsahtaa joka vuosi jopa 400 euron sakot siitä, että hengataan Virossa ilman kunnon henkilötodistusta. Passia ei tartte olla, mutta joku suomalainen ajokortti tai Kela-kortti ei todellakaan kelpaa. Passi tai henkilökortti, ne on kaksi vaihtoehtoa.

Suomi24:n porukoiden pitäisi vähän tsillata superreissuvinkkiensä kanssa :P

Lähetä kommentti