11.4.2012

Tallinnassa kesällä

Kevät keikkuen tulevi ja kesä sitä seuraa. 
 
On siis aika ryhtyä suunnittelemaan matkaa Tallinnaan, sen mielenkiintoiset ja monipuoliset nähtävyydet odottavat seikkailijoita. Mieli halajaa jo kovasti vanhan kaupungin kaduille ja sen mukavaan tunnelmaan. Tallinna on varsin monipuolinen nähtävyyksien suhteen, löytyy todella vanhaa ja uutta, iloista ja surullistakin mielenkiintoista katseltavaa.

Surullisuutta ja synkkyyttä voi vielä toistaiseksi löytää vaikka Patarein vankilamuseosta, se aukaistaan yleisölle 18.5. ja kohta varmaan alkavat olla viimeiset hetket käydä tutustumassa tähän ainutlaatuiseen kolkkoon rakennukseen. Sen sokkeloissa vierähtää helposti pari kolme tuntia ja uskon että siellä nähty ja koettu ei hevillä mielestä unohdu. Onneksi kokemuspuoli ei enää varmasti ole sama kuin siinä aiemmin majoitetuilla. Viimeisin "asukas" pääsi loukosta pois vasta 10 vuotta sitten ja kun paikan kiertää läpi niin ei voi kuin huokaista helpotuksesta.

Patareihin on satamasta ja vanhasta kaupungistakin vain lyhyt matka, joka taittuu kävellenkin nopeasti ja matkalla sinne voi poiketa toisessa kuuluisassa paikassa nimeltään Linnahall. Tämäkään paikka ei enää kovin paljon kukoista ainakaan ulkonäöllä, mutta historiallaan sitäkin enemmän. Sille on päässyt käymään kuin muinaiselle Neuvostoliitolle konsanaan. Aikanaan varsin mahtipontinen rakennus alkaa olla haljenneine betonilaattoineen ja niiden saumoissa kasvavine rikkaruohoineen hurja näky. Halleissa ei enää saa järjestää tilaisuuksia koska rakennuksen pelätään romahtavan niskaan kesken aarioitten. Tämäkään paikka ei varmasti kauaa enää tule olemaan samanlainen, sijaitseehan se heti vanhan kaupungin ja sataman vieressä ja on näin ehkä hieman huonoa Tallinnan imagolle?Alue on kuitenkin tutustumisen arvoinen ja erinomainen paikka vaikka piknikille! Ja sen ovat Tallinnan asukkaat myös itse havainneet!

Ja kun kerran tähän suuntaan lähdettiin kävelemään kannattaa poiketa myös markkinoilla, eli vielä toistaiseksi niin erilaisella rautatieaseman torilla, joka paremmin myös Jaama turg nimellä tunnetaan.
Jaama turg -kauppapaikka tuo mieleen vanhat kunnon hyvät ajat, joita on koettu vaikka legendaarisella mustamäen torilla.Näiden jälkeen onkin aikaa varmasti vierähtänyt jo sen verran ja jalkoja alkanut pakottaa, että mieli tekee jotain kylmää ja huurteista :) Kenties on aika suunnata takaisin hotellille ja alkaa valmistautua illan rientoihin? 
Ja seikkailu jatkuu!

Matkan hotelleineen saat edullisesti ja vaivattomasti täältä


Omatoimiselle majoitus täältä


Matkavakuutus taas kivuttomasti täältä


1 kommenttia:

Tervetuloa! http://www.vanillasky.ee/

Lähetä kommentti