10.9.2013

Viro vajosi taantumaan ja viinanralli yhä otsikoissa

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Suomi räpiköi taantuman kourissa ja ensimmäiset merkit Viron vastaavasta tilasta on nyt vahvistettu. Eestin tilastokeskuksen raportit kertovat, että Viron kansantuote on supistunut kahtena perättäisenä vuosineljänneksenä.

Lisäksi valtamediassa tuntuu olevan tapetilla myös kovasti Virosta Suomeen suuntautuva viinaralli.

 
Suomen Tulli on antanut luvan varustamoille auttaa tuliaisostoksien kantamisessa eritysryhmiä kuten vanhuksia ja vammaisia. Tämä on nähtävästi riistäytynyt varustamoilta totaalisesti hallinnasta, sillä mediassa on artikkeleita jopa siitä kuinka viinaa on saanut tilattua satamaan kuka tahansa, vaikkei olisi itse ollut edes laivalla mukana. 

Tulli kertoo, että Tallinnan ja Helsingin välillä liikennöivät varustamot toimivat laittomasti toimittaessaan asiakkaiden ennakkoon tilaamaa alkoholia sataman noutopisteeseen Helsingissä. 
Lain mukaanhan toisesta EU-maasta saa tuoda omaan käyttöön verotta rajoittamattoman määrän alkoholia. Tullin mukaan matkustajan täytyy kuitenkin itse osallistua kuljetukseen. 

Tulli odottaa varustamoilta selvityksiä ja toimenpiteitä pikaisesti tämän laittomuuden lopettamiseksi. Savon Sanomat 6.9.2013.
Tässä vielä aiheeseen liittyvä toinen artikkeli, jossa Savon Sanomat seurasi yhtä viinanhakureissua Tallinnasta.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti